de Nonnerie, 1759


Overige * Langegracht 51 * 3601 AK Maarssen


De Nonnerie is een multifunctioneel restaurant en evenementenlocatie dat professioneel, creatief en met liefde voor het vak zorgdraagt voor haar gasten. Er is veel aandacht voor de producten waar we mee werken, daarnaast wordt ambachtelijk vakmanschap gecombineerd met een innovatieve aanpak.

Wij zijn eerlijk in ons handelen en doen wat wij beloven. Een credo waar elke gast ons aan mag houden. Wij willen het beste voor onze gasten en laten hen graag genieten van een unieke ervaring: een volledig afgestemde setting, tot in detail doorgevoerd met een team dat zorgt dat gasten op hun wenken worden bediend.

We werken elke dag met passie en plezier, of het nu gaat om een bruiloft, een bedrijfspresentatie of een diner in ons à la carte restaurant. Goed luisteren naar de wensen van onze gasten en deze feilloos weten te vertalen in de uiteindelijke uitvoering is een belofte die we graag waar maken.

Bij ons is gastvrijheid geen vakterm, maar een karaktereigenschap!

Historie de Nonnerie in Maarssen

Het pand waar ons restaurant zich in bevindt, vindt zijn oorsprong in 1759 en werd in 1882 aan het bestuur van de R.K. Kerk verkocht. In 1883 werd het pand als ‘liefdesgesticht’ in gebruik genomen door de Maria Dommer Stichting, waar nonnen op leeftijd werden verzorgd.

Dit Mariagesticht werd tot 1959 beheerd door de zusters van de Onze Lieve Vrouwe van Amersfoort, die hun werkzaamheden moesten staken door gebrek aan nieuwe roepingen. Zo werd van 1959 tot 1970 het huis bewoond door particulieren en zelfs een korte tijd gekraakt.

In 1970 wordt het oude gebouw door het parochiebestuur afgestoten, waarna er een hotel en restaurant in gevestigd wordt. Deze krijgt de naam ‘de Nonnerie’, een leuke woordspeling die slaat op de nonnen die hier bijna 80 jaar woonden. Tegenwoordig is het een restaurant, met mogelijkheid om te trouwen, feesten te geven en zelfs te overnachten in het appartement boven het restaurant.
Overnachten
Trouwen
Vergaderen
Feest
Congres
Filmen
Fotograferen
Wonen
Werken

Soort monument: Rijksmonument Type monument: Overige
Bouwjaar: 1759 Aantal personen: maximaal 200
Staat: Perfecte staat Aantal slaapplaatsen: 6
Oppervlakte m2: Aantal werkplekken:
Ligging Dorps Aantal parkeerplaatsen 15
multimedia aanwezig  
live muziek toegestaan  
eigen catering toegestaan  
centrale receptie  
stroom  
locatie heeft catering  
wifi  
tv  
ja-woord geven bij trouwen  
nachtvergunning  
krachtstroom  
kindvriendelijk  
keuken  
rolstoelvriendelijk  


Overige, 1759
Rijksmonument
Prijs op aanvraag
Overnachten * Trouwen * Vergaderen * Feest * Congres * Filmen * Fotograferen * Wonen * Werken
Telefoon: 0346-562201
Meer over deze locatie:
  • twitter
  • facebook
  • website